tiistai 25. elokuuta 2015

Mittanauhan metsästystä

Tätä tämä nyt on. Ensin syytetään raskausajan dementiaa ja sitten tulee kätevästi vauva-ajan hajamielisyydet jne. Mulla on nyt kuitenkin ongelma, oli dementiaa tai ei. Mittanauhat ovat hukassa. Meillä on kolme eri mittanauhaa ja nyt, kun niitä tarvitsisi, niin ne ovat kadonneet kuin maan nielemänä. Sellainen mielikuva mulla on lähiajalta, että näin mittanauhan jossain erikoisessa paikassa ja silloin mietin , että mitä tuokin täälä tekee, tietääpähän ainakin mistä tarvittaessa sitä etsiä. Paikka missä tuon viisaan ajatuksen ajattelin on yhtä hukassa, kuin nuo kolme mittanauhaakin. Kadonneen tavaran, jos minkään, etsiminen on maailman turhauttavinta. Varsinkin kun pieni lapsi vinkuu toisessa kädessä ja toisella kädellä yrität availla laatikoita hukassa olevan esineen löytämiseksi. 
Luovutin ko.homman tältä päivältä. Olkoon!

Mittanauha-operaatiota odotellessani halusin valaista teille nuo metodit, jolla läski tummuu ja akka pienenee. Kuvitteellisesti ainakin ;) 
Imetyksen takia pidän kalorit siellä 1800kcal tienoilla. Peruskulutukseni on n. 2200kcal ilman imettämistä. Maailman kätevin ja ILMAINEN appsi älypuhelimeen on FatSecret- ohjelma. Ohjelman avatessa Etusivulle tulee kalorilaskuri, harjoituksen kalorit ja tämänhetkinen paino. Fatsecret:iin saa lisättyä jokaisen ruoan mitä syö ja ohjelma laskee valmiiksi kalorit. Jos laajasta ruokalistasta ei omaasi löydy, niin ohjelmassa on oma viivakoodin lukija, jolla voit täpäyttää tuotteen viivakoodia ja ohjelma löytää sitä kautta ko.ruoan tiedot ja kalorit. Mukava lisä on myös näytön alhaalla kulkeva painotaulukko, joka piirtää viivaa sitä mukaa mitä tietoja ohjelmaan syöttää. Ja tottakai tästä eteenpäin viiva kulkee alaspäin ;) 


No mitä minä sitten syön? Tämä elämäntapaohjelma ei ole vähähiilihydraattinen, rasvaton taikka vegaani vaihtoehto. Syön tummaa leipää, tummaa makaronia ja tummaa riisiä. Painoarvo kuitenkin ravintoarvoissa. Proteiinia syön joka aterialla lihaa, kalaa, kanaa ja kananmunaa. Vihreää eli salaattia ja kasviksia myös joka aterialla. Hiilihydraatit ovat kuitenkin pienemmässä osassa, kuin proteiinit ja kasvikset. Myös marjoja ja jonkun verran hedelmiä saan syödä. Lähinnä tästä ruokavaliosta ovat nyt pois ne pullamössöt, valkoiset jauhot ( kastikkeet ym.), karkit, pizzat ja sipsit. Limsaa en aijo juoda kuin erityistilanteissa. Vesi on kuitenkin se vanhin voitehista :) Sitä yritänkin lipittää 2-3L päivässä. 

Herkkuhampaan kohtalo minua hieman huolestuttaa. Kuihtuukohan tuo kokonaan pois ;) Vannoutuneena sokerihiirenä on pakko ottaa herkkujen puolesta aluksi kova kovaa vastaan, koska muuten en saa sokerikoukkua koskaan katki. Toki muutaman viikon tai kuukauden päästä voin ottaa mehujäätelön tai pullan, jos kalorirajat antaa myöden ja sitä ilman pysty elämään, mutta pääasiallisesti paino kuitenkin terveellisimmissä vaihtoehdoissa. Marjat ja kreikkalainen jugu on aivan taivaallista makean nälän taltuttamiseen!

Vuosien mittaan olen huomannut, että jos jätän ateriavälin kolmeen tuntiin, niin silloin minulla on kamala nälkä ja voisin syödä vaikka hevosen. Tämä ei ole ihanteellinen tilanne silloin, kun pitäisi yrittää pitää itseään ruodussa syömistensä kanssa. Joten pyrin syömään n. 2 tunnin välein, jotta verensokeri ei laskisi liikaa. Vielä ainakaan ei ole tarvinnut kellosta ruoka-aikoja vahdata. Äitiyslomalla ollessa välillä on niitä kiiruita päiviä, jolloin ateriaväli venyy 3-4 tuntiin ja joskus tuntuu ,että päivät kuluu jääkaapista metrin vaikutusalueella. 

Optimistinen on mieli, mutta tokikin on vasta 2.päivä tätä uutta ja muodikasta ryhtiliikettä :) Loppuun vielä oma lempilisukkeeni protskujen kylkeen : 



Uuniin menossa


valmista pata
150g Bataattia 
100g Porkkanaa
1 sipuli 
Oliiviöljyä
Herbamarea


Kuori ja pilko vihannekset ja sipuli. Laita kaikki sekaisin uunivuokaan, pirskottele oliiviöljyä päälle ja mausta kunnolla haluamillasi mausteilla. Itse laitan herbamarea reilusti. 200*c ja ainakin tunti uunissa kypsymässä. Bataatti kypsyy äkkiempää, kuin porkkana. Että jos on kärsivällinen sielu ja haluaa bataattinsa mehukkaina, niin porkkanat voi laittaa ensiksi kypsymään uuniin ja lisätä muut aineet vasta myöhemmin. Tuo tunti uunissa riittää kuitenkin siihen että saat bataattisi pehmeänä ja porkkanasi viittä vaille pehmeänä :D 



-"pixie"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti